Johan H. Andresen hardt ut mot Resett-investorer: – De kan ikke fraskrive seg alt ansvar

Johan H. Andresen. Foto: Arbeids- og sosialdepartementet (<a href=https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/CC BY 2.0)
Johan H. Andresen, eier, styreleder og tidligere konsernsjef i investeringsselskapet Ferd, reagerer kraftig på Resett-investorenes begrunnelse – eller mangel på sådan – for å finansiere Helge Lurås’ omstridte nettsted. Andresen er en av Norges rikeste menn, har bidratt til å finansiere den liberalkonservative avisen Minerva og har tidligere reagert på det han mener er rasisme i det norske ordskiftet. Selskapet hans har også investert i norsk PENs nye fond for ytringsfrihet. I et intervju med Filter Nyheter sier Andresen at det er «pussig» at mange av Resett-investorene ikke velger å ytre seg, til tross for at de som har snakket sier pengeplasseringen handler om ytringsfrihet: – Det må bety at disse investorene stort sett er enige med både redaksjonen og kommentarfeltene, men foretrekker å finansiere disse plattformene heller enn å stå der rakrygget og ytre meningene selv, sier Andresen.  Dessverre finnes det historiske eksempler på at finansiering av visse meninger resulterer i noe helt annet enn friheter, legger han til.
  • Filter Nyheter har viderebrakt synspunktene som fremkommer i denne artikkelen til Resett-investorene som ble kontaktet i forbindelse med forrige sak. Vi oppdaterer denne artikkelen dersom de ønsker å komme til orde med tilsvar.

Ville bidra til «mediemangfold»

I artikkelen er samtlige aksjonærer i Resett bedt om å forklare sin motivasjon for å bruke penger på det kontroversielle selskapet, og kommentere kritikken det har fått i offentligheten etter oppstarten i 2017. Med redaktø...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.