Islamsk Råd: – Vi kan ikke reagere på imamens uttalelser til evig tid

Representanter fra Islamsk råd møtte onsdag i Kulturdepartementet. (Foto: Harald S. Klungtveit)

Onsdag vakte det oppsikt at den omstridte Oslo-imamen Zulqarnain Sakandar Madni – som i 2006 og 2009 støttet konspirasjonsteorier om at USA og jøder sto bak 9/11 – er medlem i valgkomiteen som skal utpeke framtidas styre i Islamsk råd (IRN). Seinere på dagen var den nåværende styretrioen og sekretariatet i IRN i et møte med Kulturdepartementet for å gjøre opp status - midt i den pågående splittelsen. Departementet har frosset statstøtten til Islamsk råd i påvente av forsikringer om at den viktige paraplyorganisasjonen har et demokratisk valgt styre.

Ikke-tema

I forkant av møtet avfeide fungerende styreleder Kebba Secka at det kan være problematisk at en så kontroversiell imam som Zulqarnain Sakandar Madni skal være med på å løse krisen. – Dette er rundt ti år siden. Vi kan ikke reagere på folk til evig tid, uansett hva de har sagt tidligere. Vi har satt strek for dette, sier Secka til Filter Nyheter. – Har dere bedt ham om å oppklare hva han mener om dette i dag? – Nei, dette har ikke vært tema. Han er ikke valgt til å sitte i styret men er én av fem som skal finne folk til oss, sier Secka. Han opplyser at IRN onsdag ettermiddag har lagt ut informasjon om valgkomiteen på sine nettsider, og at det ikke var en beslutning om hemmelighold som lå bak at Filter Nyheter og Vårt Land først måtte få navnelista fra andre kilder. – Noen ganger trenger vi litt lengre tid enn dere journalister har, sier Secka.   [caption id="attachment_852" align="alignnone" width="601"]Kebba Secka (t.v), generalsekretær Mehtab Afsar og hele sekretariatet i Islamsk råd møtte onsdag i Kulturdepartementet for å gjøre opp status. (Foto: Harald S. Klungtveit)

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.