Imam som mente USA og jødene sto bak 9/11 skal utpeke nytt styre i Islamsk råd

Det er ennå høyst uklart om Islamsk Råd Norge (IRN) vil kunne bestå som en paraplyorganisasjon for alle norske muslimske menigheter, eller om organisasjonen vil rakne i årets tilspissede maktkamp. I et rådsmøte på lørdag ble det valgt en valgkomité som den neste måneden vil få en svært komplisert oppgave med å komme opp med styrekandidater som er spiselig for alle fraksjonene. Den fungerende ledelsen i Islamsk råd har ville først holde hemmelig hvem rådsmøtet satte inn i valgkomiteen, men Filter Nyheter fikk tirsdag bekreftet at den består av følgende navn:

  • Mohammad Fayyaz Moghal (63), styremedlem ved Muslim Senter Furuset
  • Jama Farah Adan Warsame (33),  administrativ leder ved Tawfiiq Islamsk Senter (Tøyen)
  • Zahra Batool Afzal (30), Søndre Nordstrand muslimske senter
  • Zulqarnain Sakandar Madni (43), imam som opptrer som «uavhengig»
  • Ørjan Rabben Askvik (33), styremedlem ved Islamsk kultursenter i Nordland

Konspirasjonsteorier om Bush og jøder

Det er imamen Zulqarnain Sakandar Madni som peker seg ut i valgkomiteen. Han er kjent som en ung imam som, i motsetning til mange av sine eldre kolleger, er vokst opp i Norge og snakker plettfritt norsk. Han har samtidig sin islamtolkning fra mangeårig utdanning ved Det islamske universitetet i Medina i Saudi-Arabia, har hatt vansker med å forklare hva han mener om sharialov i Norge og var tidligere regnet som en mentor for kontroversielle Islam Net i Oslo. Under karikaturstriden i 2006 var han en del av den norske UD-støttede delegasjonen som dro på ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.