Møt Roy Moore (70) - republikaneren som møter anklagene om overgrep mot ei 14 år gammel jente med en valgkampvideo der han lar seg intervjue av ei 12 år gammel jente. Kona hans brukte forøvrig den siste valgkampdagen på å benekte at paret er antisemittiske ved å konstatere at «en av advokatene våre er jøde».

Utover å vedgå at han på 1970-tallet «datet» tenåringsjenter, har senatkandidaten fra Alabama nektet for alt som har kommet fram om hans utnyttelse og tilnærmelser mens han selv var rundt dobbelt så gammel som ofrene (og statsadvokat).

Bare en liten flik av skandalen ville gitt en politisk dødsdom de fleste steder - men ikke i kristenkonservative Alabama, og ikke i det republikanske partiet anno 2017.

I skrivende stund, like før valglokalene åpner, er det helt uvisst om Demokratenes utfordrer Doug Jones (63) - en skandalefri og moderat tidligere aktor og metodistkirkegjenger - har en reell mulighet til å vinne i den dypt republikanske delstaten. I utgangspunktet er det bare de mest aktivistiske velgerne - rundt tjue prosent - som er forventet å stemme.