Ikke bare dataspill: 17 ganger vestlige selskaper gjorde knefall for våre kinesiske overherrer

Både spillselskapet Blizzard og basketballigaen NBA har den siste uka figurert i flere nyhetsfeeder enn de som er dedikert spill og sport. Men ikke av årsaker de setter pris på. Ved å straffe en gamer som brukte en offisiell live-stream til å ytre sin sympati for demokratibevegelsen i Hong Kong og tvinge en manager til å slette en tweet om samme sak, har de tvert imot satt vestlige selskapers unnfallenhet overfor Kina på dagsordenen. Men Blizzard og NBA er langt fra alene om å frykte å havne i unåde hos styresmaktene i verdens største land.  Tvert imot virker det å bli stadig vanligere […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.