Spillgiganten Blizzard utbetaler likevel premiepenge til gameren som støttet Hong Kong-demonstrantene

Den amerikanske spillgiganten Activision Blizzard vil likevel utbetale premiepengene gameren Chung Ng Wai hadde krav på for sin innsats i spillturneringen Hearthstone Grandmasters – inntil han ble intervjuet i en offisiell Blizzard-stream og utbrøt «frihet for Hong Kong, revolusjon i vår tid». Det vakte sterke reaksjoner at Blizzard reagerte på den politiske uttalelsen med å kaste gameren ut av turneringen, bannlyse ham fra andre konkurranser i et år framover, og nekte å utbetale premien han hadde vunnet. Ble PR-mareritt «Vi reagerte for kjapt», innrømmer Blizzard-sjef J. Allen Brack i en redegjørelse der det går fram at straffen reduseres til 6 måneders utestengelse og at Chung – […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.