Fremskrittspartiets fylkesleder i Møre og Romsdal, Frank Sve, har i løpet den siste uka seilet opp som leder for fløyen i partiet som krever massive bompengetiltak i lys av konkurranse fra lokale opprørslister.

Under landsstyrets krisemøte på onsdag, tok Sve til orde for at Frp skulle stemme for å slette bompengegjeld under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i Stortinget 21. juni - uten å avklare dette med de andre regjeringspartiene.

Det førte til at Sve ble sendt på gangen med partileder Siv Jensen for å finne et «kompromiss», som i ettertid lignet mer på en marsjordre til ledelsen: Partiet skal jobbe for å stoppe nye bypakker, kutte kostnadene i eksisterende bypakker, slette bompengegjeld og være tydelige på at Frp er imot bompenger.

Så sent som i fjor sommer argumenterte imidlertid Frank Sve for at Nordøyvegen i Møre og Romsdal bør bompengefinansieres over en periode på 40 år. En artikkel hos veier24.no om saken er de siste dagene blitt mye delt i sosiale medier, fordi flere mener den viser hvordan Frp taler med to tunger om bompenger.