I fjor sa han ja til bompenger i 40 år – nå leder han «bompengeopprøret» i Frp

Frank Sve.

Fremskrittspartiets fylkesleder i Møre og Romsdal, Frank Sve, har i løpet den siste uka seilet opp som leder for fløyen i partiet som krever massive bompengetiltak i lys av konkurranse fra lokale opprørslister. Under landsstyrets krisemøte på onsdag, tok Sve til orde for at Frp skulle stemme for å slette bompengegjeld under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i Stortinget 21. juni - uten å avklare dette med de andre regjeringspartiene. Det førte til at Sve ble sendt på gangen med partileder Siv Jensen for å finne et «kompromiss», som i ettertid lignet mer på en marsjordre til ledelsen: Partiet skal jobbe for å stoppe nye bypakker, kutte kostnadene i eksisterende bypakker, slette bompengegjeld og være tydelige på at Frp er imot bompenger. Så sent som i fjor sommer argumenterte imidlertid Frank Sve for at Nordøyvegen i Møre og Romsdal bør bompengefinansieres over en periode på 40 år. En artikkel hos veier24.no om saken er de siste dagene blitt mye delt i sosiale medier, fordi flere mener den viser hvordan Frp taler med to tunger om bompenger. - Det er fordi folk ikke har kompetanse på dette. Det er en ganske innviklet sak. Dette har ingenting med bompengedebatten per i dag å gjøre, sier Sve til Filter Nyheter.

Foreslått av Ap, støttet av Frp

Det var Sunnmørsposten som i august i fjor skrev at Frp «setter bompengerekord» og «klinker til med et ja til en innkrevningsperiode på 40 år» for Nordøyvegen i Møre og Romsdal. Bompengene skal bidra til finansieringen av fastlandsforbindelse for cirka 2700 innbyggere ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.