I denne Oslo-bydelen stemte 22,2 prosent på MDG

Stemningen var mildt sagt god på Miljøpartiet De Grønnes valgvake ved kulturhuset Sentralen mandag kveld. Partiet gjorde et solid valg nasjonalt (med 6,7 prosent oppslutning), men toppet det hele i hovedstaden: Med en oppslutning på 15,2 prosent - opp 7 prosentpoeng fra valget i 2015 - er MDG fortsatt Oslos tredje største parti, men denne gang med fire ekstra mandater i bystyret. - Vi elsker bomringen! utbrøt miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg fra scenen på valgvaken. Men hvor i Oslo hentet MDG stemmene sine fra? Vi sjekket (og fikk kanskje noen fordommer bekreftet):

Dette er MDG-bydelene

MDG ble suveren valgvinner i Sagene bydel, der hele 22,2 prosent stemte på partiet. Både i stemmelokalene ved Lilleborg skole og Sagene festivitetshus, fikk MDG en oppslutning på 24,9 prosent. Til sammenligning fikk Folkeaksjonen Nei til bompenger (FNB) bare tre prosent av stemmene. Beboerne på Grünerløkka, bydelen i Oslo som oftest er gjenstand for harselas om kaffe latte og miljøvennlig urbanisme, omfavnet også MDG: Totalt fikk partiet 21,5 prosent av stemmene i bydelen og ble valgvinner. FNB måtte ta til takke med 3,6 prosent. Ved Foss videregående skole, et steinkast unna den populære kaféen Liebling, stemte hele 27,1 prosent på MDG. Dette er det stemmelokalet med høyest MDG-oppslutning i hele Oslo. Det samme tallet for Grünerløkka skole var 24,9. MDG gjorde det også svært godt på St. Hanshaugen, der partiet ble n...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.