Jublet for at kvinner skulle få førerkort – så kom arrestasjonene i Saudi-Arabia

Vogue hyller kvinnefrigjøringen i Saudi-Arabia i sitt juni-nummer. Bladet får kritikk, ettersom mange mener liberaliseringen av ørkenlandet bare er en luftspeiling.
Nyhetene om at Saudi-Arabias unge, visjonære kronprins Mohammad bin Salman (MbS) løsner på regimets stramme grep om innbyggerne, spesielt for kvinnene i landet, preget verdens medier for et halvt år siden. Nå har pipa fått en annen låt: Kvinneaktivister arresteres og siktes for terrorvirksomhet. Hva skjer? Kvinner fikk lov til å stemme ved valg i 2015. Til og med stille til lokalvalg (kongefamiliens makt stiller ikke til valg, for å si det sånn). Det benyttet engasjerte kvinneforkjempere seg av. Flere kvinner får jobb. Arbeidsledighetsprosenten blant kvinnene synker, og ligger nå på 40 prosent mot mennenes 20 prosent (World Economic Forum). […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.