Høyreradikal paramilitær-leder pågrepet av FBI

God morgen. Det er fredag 14. januar, og dette er noe av det som ble kjent mens du sov:

LEDEREN FOR DEN HØYRERADIKALE og paramilitære organisasjonen Oath Keepers ble torsdag pågrepet av FBI og er siktet sammen med ti andre medlemmer for å ha konspirert om å bruke vold for å hindre at Joe Biden ble inn satt som president. Det er første gang etterforskningen av kongressangrepet 6. januar i fjor tar i bruk den aktuelle lovbestemmelsen. Ifølge FBI har lederne koordinert flere grupper fra militsmiljøet som blant annet planla å stå klare med våpen og annet utstyr utenfor sentrum av hovedstaden 6. januar i fjor, samtidig som andre medlemmer tok seg inn i Kongressen i militærlignende formasjoner.

BIDEN LYKTES I NATT å få sine partifeller i Kongressen til å stemme ned et republikansk forslag om å innføre sanksjoner mot selskaper involvert i gassrørledningen Nord Stream 2 mellom Russland og Tyskland. Ukrainske myndigheter presser på for å stanse åpningen av ledningen, som vil gjøre Europa mer avhengig av russisk gass. DW/New York Times

USAS HØYESTERETT stanser presidentens forsøk på å innføre vaksinetvang for store selskaper. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.