Historien om karbonfangst er en historie om feilslåtte prosjekter

«The temptation to treat carbon removal as a commodity right now worries me. You cannot commoditize something that barely exists.» – Nan Ransohoff, klimaansvarlig for Stripe på Twitter

EU MENTE KARBONFANGSTPROSJEKTET på Klemetsrud var for umodent og for lite. På tirsdag ble det likevel klart at Oslo kommune har stablet nok finansiering på bena til at prosjektet blir en realitet. Hvordan klarte de det, og hva er risikoen? Mer om det i ukas hovedsak, men først:

 
UKAS RUNDE

  • Et av de sunneste revene som inngår i Great Barrier Reef blekes. Det skriver The Guardian. John Brewer-revet utenfor Townsville i den australske delstaten Queensland er nå episenteret for en stor «coral bleaching event». 
  • Samtaler om å få på plass en internasjonal havavtale har havarert. Det skriver The Guardian. Målet med samtalene var å få på plass vern i internasjonalt farvann, utenfor nasjonale jurisdiksjoner. Disse områdene utgjør 64 prosent av verdens hav, men bare 1,2 prosent har i dag en form for beskyttelse. Samtalene havarerte blant annet fordi enkelte nasjoner, blant annet Island og Russland, ville at fiskeri skulle være unntatt eventuelle vernetiltak. 
  • Også i her hjemme diskuteres havvern. Norge har forpliktet seg til å verne 30 prosent av våre egne havområder innen 2030. Sam...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.