Hillary kobler Trump til Ku Klux Klan og Solvik-Olsen må svare for bompenge-fiasko – Dette må du få med deg fredag 26. august

(Faksimile: Hillaryclinton.com)

Nynazister fra «Nordisk motstandsbevegelse» brenner regnbueflagg og henger opp bannere mot prideparade i Kristiansand, Hareide vs. Listhaug i Politisk kvarter i morges, kulturministeren krever uavhengig granskning av skiforbundet og alle fra CNN til Jerusalem Post og Foreign Policy har plukket opp Trine Skei Grande(«bespectacled leader of a small left-wing opposition party») sin konsentrasjonsøvelse for forsvarshøringer. Ellers:

(Sleng inn epostadressen din her om du vil ha dette nyhetsbrevet rett i innboksen din fra mandag av!)

Sammenlignet Trump med IS
På noen minutter i går ble Trump koblet til Ku Klux Klan, jødehatere og konspirasjonsgærninger som mener 9/11 var utført av USA, i tillegg til at velgerne fikk høre om diskriminering av svarte og latinamerikanere i Trumps forretningsdrift og ble minnet om at det var han som ledet an i den rasistiske ryktespredningen om Obama som hemmelig afrikansk muslim. Og det var knapt halvparten. I en tilnærmet normal valgkamp ville Hillary Clintons tale i Reno blitt kraftig kritisert for å være blottet for politiske forslag. Men i august 2016 mener nok flere at det er nødvendig å eksponere holdningene i det hatefulle «alternativhøyre» («Alt-right») Donald Trump får stadig tettere bånd til, og å gi moderate republikanere en mulighet til å desertere. Hillary stoppet ikke der: «Under Donald Trump, America would distinguish itself as the only country in the world to impose a religious test at the border. Come to think of it, there actually may be one place that does that. It’s the so-called Islamic State. The territory ISIS controls. It would be a cruel irony if America followed its lead». (Se hele talen her). Like før talen slapp Clinton-leiren denne videoen:

 

Bompengeknipe før valgår
Kontroll- og konstitusjonskomiteen ber nå Ketil Solvik-Olsen (Frp) redegjøre for bompengefiaskoen Grindgut, skriver Aftenposten. Én del av etterspillet er hvorvidt samferdselsministeren burde ha grepet inn i Vegdirektoratets prosjekt etter bekymringsmeldinger og en konsulentrapport om dårlig fremdrift og økte kostnader allerede i i 2014. På halvannet år ble det brukt 170 millioner kroner, hvorav 130 millioner betalt av bilistene, på IT-satsningen før den kollapset.

 

Fra gruvestreik til attentat
Bolivias vise-innenriksminister Rodolfo Illanes (56) ble ifølge landets myndigheter kidnappet, torturert og drept av rasende arbeidere da han forsøkte å komme demonstranter i møte i går. En assistent av Illianes slapp unna med skader og behandles på sykehus, skriver Reuters. Demonstrasjonene, mot det mange oppfatter som et korrupt regime, ble voldelige etter at to gruvearbeidere ble drept av politiet tidligere denne uka.

 

Superoptimist
Mens Høyre maner til moderasjon, vil regjeringspartner Frp gi «full gass» og øke både oljepengebruken og skattelettelsene for å  stimulere den økonomiske veksten i åra framover. Fiskeriminister og leder av Frps programkomite, Per Sandberg, er kraftig optimist på vegne av landets verdiskapning og nevner uutnyttede arter i havet  (blant andre sjøpølse og lysprikkfisk) som et eksempel på Norges enorme muligheter i et intervju med Klassekampen i dag. – Jeg er jo så heldig å være fiskeriminister, så jeg vet hvilket potensial som finnes med hensyn til nye arbeidsplasser, sier Sandberg.

 

God helg!
Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter