Her er UD-notatet der Brende toner ned «beskyttelse for mennesker på flukt»

Utenriksministerens håndskrevne kommentarer til migrasjons-strategien gir et unikt innblikk i Børge Brendes prioriteringer. To UD-notater Tirsdag skrev Filter Nyheter om Børge Brendes advarsel til UD-systemet mot å ha for nært samarbeid med Flyktninghjelpen etter blant annet organisasjonens kritikk av regjeringens flyktningpolitikk. Formuleringene var hentet fra utenriksministerens håndskrevne bemerkninger på det interne notatet «Migrasjoner og flukt. Hovedlinjer i UDs arbeid i 2016» fra 14. desember i fjor, som Filter Nyheter har fått tilgang til og nå publiserer: HER ER HELE DESEMBER-NOTATET: «Migrasjon og flukt. Hovedlinjer i UDs arbeid i 2016» Dette er en drøy måned tidligere i arbeidet med UDs slagplan i flyktningkrisen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.