INTERNT NOTAT: Børge Brende advarte mot for nært samarbeid med Flyktninghjelpen etter kritikk av regjeringen

Utenriksminister Børge Brende ser ut til å ville distansere UD mer fra Norges største humanitære organisasjon, og henviser til det som trolig er Jan Egelands kritikk av regjeringens asylpolitikk. Det framgår av et internt UD-notat Filter Nyheter har fått tilgang til.  Det aktuelle dokumentet er datert desember i fjor, en drøy måned før det svært pessimistiske notatet som VG har publisert tidligere i dag, og er forfattet i en tidligere fase av departementets arbeid med å meisle ut Norges internasjonale prioriteringer i asyl- og migrasjonskrisen. I motsetning til det ferskeste notatet, som statsråden sier han ikke hadde lest før det lekket til VG, er desember-notatet «Migrasjon […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.