Her er det siste døgnets villeste reaksjoner på Boris-sirkuset

Statsminister Boris Johnson har fått en formell tillatelse fra dronningen til å stenge det britiske parlamentet og suspendere de folkevalgte i cirka fem uker fra midten av september til 14. oktober, midt i innspurten av en hektisk og mildt sagt uoversiktlig brexit-prosess som skal kulminere i at landet forlater EU - etter alt å dømme den 31. oktober. Opposisjonen og motstandere av en «no deal-brexit» er selvsagt i harnisk: På kort tid har en kampanje som ber statsministeren skrote planene sine fått over 1,3 millioner underskrifter. Onsdag kveld samlet tusenvis seg i Londons gater for å protestere mot det de oppfatter som en udemokratisk manøver fra Johnson. Og den konservative avisen The Times kom i dag med forsidetittelen «Johnson goes for broke». Vi har samlet de sinteste, villeste og syrligste reaksjonene på den siste utviklingen i Storbritannia (og vi gjengir dem på originalspråket, da det er stor fare for at mye kan gå tapt i knotete oversettelse her):

1. «Våre forfedres blod»

Owen Jones, journalist og poster boy for den britiske venstresida, har ikke spart på kruttet i sosiale medier de siste dagene. Allerede på tirsdag karakteriserte han Johnsons idé om å stenge parlamentet som et «coupé d'etat», samtidig som han oppfordret følgerne sine til å «fredelig okkupere Underhuset i demokratiets navn» dersom Johnson skulle lykkes. Han bruker relativt store ord torsdag også: «Boris Johnson is trashing the democracy fought for with the blood of our ancestors», slår han fast i The Guardian, mens han i følgeteksten til artikkelen i sosiale medier skriver at «from Peterloo to the Chartists, from the suffragettes to those who fought Nazi hordes. We cannot let our unelected prime minister trash it».

2. «Sykt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.