«Helsehjelp når du blir tatt første gang er meningsløst»: Derfor er rusreformen i fare

Som Fremskrittspartiet har merket seg: Noe av det fine med å slutte å sitte i koalisjonsregjering, er at man kan danne flertall med andre partier og få gjennom hjertesaker man i sin tid ofret på regjeringssamarbeidets alter. Etter å ha meldt seg ut av Solberg-regjeringa brukte Fremskrittspartiet mindre et døgn på varsle at det vil slå seg sammen med Ap og SV for å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. Også den kontroversielle strømkabelen til Skottland blir stanset fordi Frp nå gjør som de vil. Det kommer mer: Partiet øyner også muligheten for å vanne ut den store ruspolitiske liberaliseringen Venstre har feiret som «grunn god nok til å stå i regjeringssamarbeidet». Det bekrefter helsepolitisk talskvinne Åshild Bruun-Gundersen overfor Filter Nyheter. – Vi er opptatt av å sørge for at ungdom ikke rekrutteres til narkotikamisbruk og avhengighet. Å forebygge det, er det viktigste for oss, sier Bruun-Gundersen.

Kan ha flertall for å stanse deler av rusreform

Selv om detaljene i rusreformen fortsatt ikke er konkretisert av regjeringa, og det er bredt flertall på Stortinget for at rusmisbrukere heller skal motta helsehjelp enn å straffes, er det såvel i Arbeiderpartiet som Senterpartiet en utbredt skepsis til å liberalisere ruspolitikken så mye som det såkalte rusreformutvalget foreslår. Sammen med Frp har disse to partiene flertall på Stortinget. De kan dermed blokkere rusreformen, eller elementer i den, når den kommer til behandling i Stortinget. Det skjer antakelig neste år. – Det er en b...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.