FILTER FORKLARER: Derfor krangler de om kraftkabel

Sylvi Listhaug (Frp) sier at det første hun skal gjøre på Stortinget er å fremme et forslag om å stoppe byggingen av en strømkabel fra Hardanger til Skottland, North Connect. Bak prosjektet står 47 norske kommuner, samt både den svenske og den norske staten, med eierandeler. Blant de største eierkommunene er Stavanger, Sandnes, Arendal, Kristiansand og Oslo. Hva skjer? Hva er egentlig greia med North Connect, og er dette virkelig den endelige spikeren i kista for den omstridte utenlandskabelen? Her er grunnen til at det koker om kabel på Stortinget for tiden, brukket HELT ned: Motargumentet Kabelen er veldig omdiskutert, med […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.