Han har aldri hatt et politisk verv før – hvem i all verden er Italias nye statsminister?

Det er nå klart at Giuseppe Conte (54), en hittil ukjent jusprofessor, etter mye om og men likevel blir Italias statsminister (med forbehold om nye italienske krumspring og kaos). Siste nytt i saken: President Sergio Mattarella godtok ikke regjeringen Conte hadde satt sammen. Det var spesielt utnevnelsen av euromotstanderen Paolo Savona som finansminister som fikk presidenten til å steile. Mattarella fryktet Savona ville trekke Italia ut av det europeiske valutasamarbeidet og skape økonomisk kaos i Europa. Conte trakk seg derfor som statsminister, og hele regjeringssamarbeidet så en stund ut til å gå i vasken. Regjeringskameratene forlangte nyvalg, noe de etter sigende ville vunnet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.