Greta Thunberg splitter høyresiden i USA – og Senterpartiet i Norge

Klimastreik-leder Greta Thunberg har bedt verdens toppledere om å se til helvete å få ned klimautslippene denne uka, på en hard og lite unnskyldende måte. «Alle» har hatt en mening om det. Ikke om resultatene av klimatiltakene hittil eller hvordan ta henne på ordet – det skulle tatt seg ut – men om jenta selv. Om hun er legit eller ikke, om hun er sjuk eller ikke, om hun må nektes en scene eller ikke, om hun er for sint eller ikke. Til og med verdens mektigste mann har sett den fordømte og kanoniserte talen til Thunberg:

USAs president Donald Trump kommenterte Thunbergs tordentale til FN med ordene «she seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see!».

Utsagnet ble tolket som sarkasme fra presidenten, og ble møtt med fordømmelse av medier over hele fjøla. Til og med Fox News så seg nødt til å gå ut å beklage at den konservative kommentatoren Michael Knowles kalte Thunberg et «mentalt sykt svensk barn» på TV. Knowles vil ikke bli booket igjen, sier kanalen, som karakteriserer kommentaren som «skammelig».

Dagen derpå ble en annen konservativ gjest kraftig satt på plass da han forsøkte å latterliggjøre klimastreikernes ikon for hennes unge alder. Fox News driver da ikke med «kid bashing» (at en av deres virkelig store profiler sammenliknet henne med Stephen King-novellen «Children of the Corn», hvor en barnekult dreper verdens voksne, har hittil ikke blitt kommentert).

Trollingen prellet av den SoMe-savvy...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.