Glem Bitcoin: De store pengene ligger i teknologien bak

Markedsverdien for Bitcoin de tre siste månedene. Kursen har nå stupt siden toppen i desember.
Den digitale valutaen Bitcoin og liknende såkalte kryptovalutaer har fått enormt med oppmerksomhet i takt med en himmelklatrende - og nå himmelfallende - valutakurs. En av forklaringene som dras fram er sørkoreanske myndigheters planer om å forby kryptovaluta-spekulasjon. Frankrike og Tyskland annonserte torsdag at landene vil regulere bitcoin for å forklare og å redusere risiko for innbyggere som har satset sparepengene sine på valutaen. Landene ventes å ta dette opp på toppmøtet med verdens største økonomier, G20, i mars. Om du tror dette blir enden på spekulasjonsfesten for kryptovaluta eller ei: Det som forsvinner litt i all kryptobuzzen er  teknologien under, som kalles blockchain. Det er denne som virkelig har verdi - av typen store penger som skaper og velter konserner og arbeidsplasser - og som nok ikke forsvinner med det første. Blockchain er teknologien alle finansfolkene sitrer etter å få grep om. Det har ført til pussige utslag som denne: Iste-produsenten Long Island Iced Tea skifter navn til Long Blockchain (!), og annonserer at fra nå vil selskapet investere i blockchain-drevne selskaper, og drive med iste på si.

Så hva er blockchain?

Du trenger ikke vite hvordan blockchain funker for å bruke det, men for å skjønne hvorfor det kalles revolusjonært (jada, her er det bare å holde seg fast, det er spådd å bli «den neste digitale revolusjonen». Noen tror til og med det vil endre måten demo...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.