Giskes comeback + Trump pusher atomreaktorer til Saudi-Arabia + antisemittisme i Frankrike

JØDEHATET LEVER I FRANKRIKE: Franske myndigheter advarer mot at antisemittisme er i ferd med å «spre seg som en gift» i landet. Ikke bare har deler av gule vester-bevegelsen vært belemret med blatant hatprat rettet mot jødiske intellektuelle – de siste dagene mener franske medier å ha registrert en økning i antijødisk graffitti i Paris, fredag ble en synagoge beskutt med luftgevær, og i helga ble en jødisk gravlund i Alsace vandalisert med spraymalte hakekors. I går mobiliserte titusener av parisere til en markering mot antisemittisme, der partiledere av alle politiske avskygninger deltok sammen med blant annet de tidligere presidentene Sarkozy og Hollande. UTELUKKER NY FORSKNING: Regjeringen har lagt fram sitt forslag til endring av abortloven. Det går ut på at kvinner som er gravide med to eller flere fostre må søke til en nemnd hvis de ønsker å abortere noen av fostrene, såkalt fosterreduksjon. Nytt er at nemndene skal kunne si ja til fosterreduksjon etter en vurdering av risiko for spontanabort og tidlig fødsel. Lovforslagets formulering vil hindre nemndene til å vurdere spontanabortrisiko for reduksjon fra to til ett foster, selv om det 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.