Frykter Trump har atomvåpen-dokumenter hjemme

IKKE SÅ FLINK MED HEMMELIGHOLD: «The F.B.I. search of Mar-a-Lago is a coda to the years of tumult between an erratic president and the nation’s intelligence and law enforcement agencies.» New York Times følger opp nyhetene om mistanken om at Donald J. Trump lagrer ekstremt sensitivt materiale relatert til atomvåpen i sitt Florida-palass, med en oppskriving av ekspresidentens trøblete forhold til klassifiserte dokumenter og til sin egen etterretningstjeneste.

Fredagslesning for den som trenger en påminnelse hvor hinsides det var at USAs president twitret graderte satellittbilder og anbefalte CIA-folkene å «komme seg tilbake på skolebenken».

I natt bekjentgjorde USAs justisminister Merrick Garland at han personlig godkjente FBI-razziaen etter at det var gjort flere forsøk på å avklare situasjonen på en mindre invaderende måte. Garland søker nå å få avgradert og offentliggjort selve ransakelsesordren. Trump sier han ønsker en slik offentliggjøring velkommen, og det er fortsatt uklart hva FBI eventuelt fant på Mar-a-lago.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.