Frps fylkesleder: – Vi har hatt diskusjoner om Inger Lexows leserinnlegg før

I et debattinnlegg i Tønsbergs blad i går viste Inger Lexow (77), bystyrerepresentant for Frp, til rasistiske konspirasjonsteorier som vanligvis benyttes av nynazistnettsteder og svært muslimfiendtlige blogger. Frps gruppeleder Bent Moldvær, som er varaordfører i Tønsberg, ville i går ikke kommentere hvorvidt innlegget i forkant var godkjent av noen i Frp-ledelsen eller hvordan saken følges opp med Lexow, som er i utlandet og ikke ønsket å besvare våre spørsmål. Fylkesleder Frode G. Hestnes sier til Filter Nyheter at han ikke kjenner til bystyregruppas rutiner for forhåndsgodkjenning av leserbrev som sendes aviser.

– Jeg kan bare svare for fylkeslaget, og vi verken sett, lest eller godkjent dette leserbrevet. Hvilke rutiner som gjelder, varierer fra bystyregruppe til bystyregruppe: Noen har som regel at alt skal leses gjennom, andre sier at en representant fritt kan sende leserbrev innen et gitt tema. Men det er god kotyme at andre leser gjennom, sier han.

[caption id="attachment_1277" align="alignnone" width="600"]Frode Hestnes, leder av Vestfold Frp. (Foto: Antidoping Norge) Frode Hestnes, leder av Vestfold Frp. (Foto: Antidoping Norge)[/caption]

Hestnes sier det er uaktuelt å trekke videre konklusjoner om saken før bystyregruppa har møttes igjen på nyåret.

– Vi kunne selvfølgelig ønske at det ikke hadde skjedd, men det som har stått på trykk har stått på trykk, og det får vi ikke gjort noe med – ut over å være tydelige på hva som egent...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.