Frp-politiker brukte teorier om raseblanding og muslimsk maktovertagelse i avisinnlegg

I et debattinnlegg i Tønsbergs blad i dag viste Inger Lexow (77), bystyrerepresentant for Frp, til rasistiske konspirasjonsteorier som vanligvis benyttes av nynazistnettsteder og svært muslimfiendtlige blogger. Blant annet refererer Frp-politikeren til en video lagt ut på Gates of Vienna, om at muslimene er kommet til Vesten for å gjøre Vesten muslimsk. «Deretter peker kommentatoren på et viktig underkommunisert forhold i Norge. Nemlig at EU-eliten mener at den europeiske befolkningen skal byttes ut med en innvandrerbefolkning fra den tredje verden fordi en slik befolkning er enklere å styre og kontrollere for eliten enn den genuine europeiske befolkningen», skriver Lexow. Senere i innlegget knytter hun teorien eksplisitt til «kvaliteter» ved ulike raser og teorier om raseblanding: «For det fins en forklaring, iverksettelsen av det som kalles «plan Couderhove-Kalergi». I mellomkrigsårene pekte diplomaten Richard v. Couderhove-Kalergi i boken «Praktischer Idealismus» på at befolkningen i EU skulle blande seg med fargede og asiatiske raser for på den måten å skape en multikulturell befolkning uten særlige kvaliteter, slik at de var enkle å kontrollere for eliten. Det er denne planen vi nå ser utvikle seg». Lexow kobler til slutt blant andre Gro Harlem Brundtland, Angela Merkel og dagens norske politikere på venstresida til konspirasjonsteorien. «Søk på internett og se selv. De som synes planen er ok, bør stemme på SV og venstrepartiene», skriver politikeren. Om man googler «Couderhove-Kalergi-planen» er nettstedene til det greske høyreekstreme partiet Gyllent D...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.