Mye partipolitikk i dag, og en ministeravgang:

Helbreder Frps kristen-image
Sylvi Listhaug er en del av programmet under mirakelkonferansen til den kristne tv-kanalen Visjon Norge i Telenor Arena(!) om snaue tre uker, der arrangøren i tillegg til statsråden lover «en overnaturlig Gud med tegn, under og mirakler». (Blant andre kommer en megakirke-pastor fra Florida med fullt you’ve-been-touched-by-Jesus-show). Frp-ministerens opptreden er en del av en turné i Kristen-Norge, blant annet i flere frikirkemenigheter, ifølge Vårt Land.

 

Ny Panama-avgang
Spanias industriminister Jose Manuel Soria går av som følge av avsløringer rundt Panama-dokumentene. Ministeren har de siste dagene gitt helt motstridene forklaringer rundt en kobling til et postkasseselskap satt opp av Mossack Fonseca. Mens Soria først hevdet at navnet hadde havnet i dokumentene ved en feil, ballet det raskt på seg da avisa El Mundo fant ministerens signatur på korresponderende britiske selskapsdokumenter.

 

SV: Frp = Molenbeek
Audun Lysbakken snur Frps snillismeargumenter på hodet, og mener det er grunn til å frykte parallellsamfunn som Molenbeek i Brüssel og Rosengård i Malmø hvis regjeringen fortsetter å føre Frp-politikk. «Jeg mener den passive integreringspolitikken til regjeringen er en oppskrift på segregering i framtiden», sier SV-lederen til Dagbladet.

 

Sosialliberal utroskap
Venstre har (som kjent) de desidert minst trofaste velgerne i landet,ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for NRK. Bare 48 prosent av de spurte som stemte på partiet i 2013, sier de vil gjøre det igjen neste år. (Mange sitter på gjerdet i tillegg) Til sammenligning er tallet rundt 80 prosent for flere av de andre partiene. Trine Skei Grande har forøvrig lovet å «blåse ut litt damp» under landsmøtetalen klokka 14 i dag, der hun må forene de mest Frp-kritiske i eget parti med de mest regjeringskåte.

 

Ulv i miljøpartiklær
Sveriges boligminister Mehmet Kaplan (MDG) er i trøbbel etter at Expressen fikk tak i et bilde fra 2015 som viser ham på middag sammen med tyrkiske fascister, inkludert lederen for den svenske filialen av Grå ulver. Bevegelsen regnes i Tyrkia som en militant gren av nasjonalistpartiet MHP. Kaplan betegnes nå som en belastning for den svenske regjeringen.

 

God lunsj – og god helg!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter