«Forsøpling av debatten»: Så steile er frontene om rusreformen internt i Arbeiderpartiet

Da regjeringen la frem sitt etterlengtede forslag til rusreform i forrige uke, manglet det ikke på lovord: Helseminister Bent Høie (H) ble omtalt som en «hedersmann» og forslaget som «vår tids største velferdsreform». Regjeringen vil avkriminalisere bruk og besittelse av mindre mengder narkotika – og erstatte straff med obligatorisk oppfølging. Mange mener dette er helt essensielt for å ta bedre vare på de aller tyngste rusmisbrukerne. Les også: De fem viktigste punktene i regjeringens rusreform Men flere har også reagert på at forslaget ikke differensierer mellom ulike brukergrupper: Avkriminaliseringen gjelder alle. Samtidig er regjeringen avhengig av støtte fra Sp, Frp eller Ap […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.