Forsker motsier Hydros versjon om forurensnings-skandalen: – Ikke tvil om hvor lekkasjene kommer fra

Hydro innrømmer ulovlige utslipp, men ikke fra rødslam-deponiene i Alunorte.
- Dessverre innrømmet selskapet først sine utslipp av urenset avløpsvann på et tidspunkt hvor det ikke lenger hersket noen tvil. Men det er ennå usikkert hvor ofte slike utslipp har skjedd. Det er sannsynligvis ikke en enkelthendelse. Det skriver den brasilianske forskeren Marcelo Lima ved Evandro Chagas-instituttet, som tok de første vannprøvene rundt Norsk Hydros gigantiske Alunorte-anlegg, på e-post til Filter Nyheter mandag. For over tre uker siden slo beboere i det industritunge Barcarena-området i Nord-Brasil alarm etter et kraftig regnskyll. Prøver fra Evandro Chagas-instituttet påviste tungmetaller og en pH-verdi på 10 i drikkevannet som benyttes av rundt 400 familier. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.