Denne videoen ble for ekstrem for Fox News – og sier alt om Trumps valgkampinnspurt

Hovedbudskapet fra USAs president og Det republikanske parti de siste par ukene før kongressvalget kan oppsummeres slik: Hvis du ikke stemmer på oss, kommer horder av innvandrere fra sør for å ta deg. Alle innvandrere kan være mordere og terrorister. Det var i hvert fall ikke så mange andre måter å tolke søndagens valgkamp-video på, her lagt ut på Twitter av Donald Trump Jr.: https://twitter.com/CNNPR/status/1058735152963182592

«USA kan ikke tillate denne invasjonen. Migrantkaravanen MÅ STANSES. President Trump og hans allierte vil beskytte grensene våre (...) Stem republikansk», heter det i videoen, der bilder av migranter fra Mellom-Amerika er kryssklippet med opptak av en meksikansk mann som tidligere i år ble dømt til døden i California for drapet på to amerikanse politifolk begått i 2014.

Stanset av tv-stasjonene

Da presidentens sønn refererte til CNN i twittermeldingen ovenfor, skyldtes det at tv-stasjonen var den første til å si nei til å selge reklameplass til skremselsfilmen, etter å ha slått fast at den var rasistisk. Søndag kveld ble den imidlertid vist for millioner av seere på stasjonen NBC i beste sendetid, under en kamp i amerikansk fotball – til sterke reaksjoner fra seere. NBC så seg presset til å ta Trump-reklamen av lufta, og mandag kveld fulgte til og med Fox News etter. Også Facebook har stanset reklameplassering av videoen, med henvisning til at den bryter selskapets retningslinjer. (Trump svarte med å legge den ut på nytt mandag kveld) Filmsnuttene laget for tv (i tillegg til gratis mediedekning og viral nettspredning) er en kortere variant av den Donald Trump selv la ut til sine 55 millioner følgere på Twitter i forrige uke: https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1057728445386...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.