Fjernet nazist-rapport etter påtrykk fra advokat

Rune Berglund Steen og Shoaib Sultan i Antirasistisk senter står bak den omtalte rapporten.
Da stiftelsen Antirasistisk senter (ARS) publiserte rapporten «Norske nynazister i 2018 - en oversikt» for halvannen uke siden, gikk det relativt kort tid før sentrale aktører på politikkens ytre høyreside reagerte: Alliansen-leder Hans Lysglimt Johansen skriver på Twitter at rapporten er et «tendensiøst makkverk» (Lysglimt Johansen har tidligere omtalt forskningsrapporten «Høyreekstremisme i Norge», som ble lansert i oktober, på lignende måte). Sjef for nynazistiske «Den nordiske motstandsbevegelsen» i Norge, den Sverige-bosatte nordmannen Haakon Forwald, mener ARS-rapporten presenterer «de sedvanlige propaganda-løgnene» og understreker overfor sine lesere at senteret er ledet av «folkeforræderen Rune Berglund Steen og jøden Ervin Kohn». Mens Resett-skribenten Tore […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.