Fjernet nazist-rapport etter påtrykk fra advokat

Rune Berglund Steen og Shoaib Sultan i Antirasistisk senter står bak den omtalte rapporten.

Da stiftelsen Antirasistisk senter (ARS) publiserte rapporten «Norske nynazister i 2018 - en oversikt» for halvannen uke siden, gikk det relativt kort tid før sentrale aktører på politikkens ytre høyreside reagerte:

  • Alliansen-leder Hans Lysglimt Johansen skriver på Twitter at rapporten er et «tendensiøst makkverk» (Lysglimt Johansen har tidligere omtalt forskningsrapporten «Høyreekstremisme i Norge», som ble lansert i oktober, på lignende måte).
  • Sjef for nynazistiske «Den nordiske motstandsbevegelsen» i Norge, den Sverige-bosatte nordmannen Haakon Forwald, mener ARS-rapporten presenterer «de sedvanlige propaganda-løgnene» og understreker overfor sine lesere at senteret er ledet av «folkeforræderen Rune Berglund Steen og jøden Ervin Kohn».
  • Mens Resett-skribenten Tore Rasmussen skriver i en kommentar på nettsiden at rapporten representerer et «nytt bunnivå» for Antirasistisk senter.
[caption id="attachment_4330" align="alignnone" width="1100"] Hans Lysglimt Johansen på Twitter.[/caption]

Reagerer på omtale av fortid i Vigrid

Både Alliansen, Den nordiske motstandsbevegelsen og Tore Rasmussen er nevnt i den aktuelle ARS-rapporten. Rasmussen har inntil nylig vært tilknyttet den muslim- og islamfiendtlige gruppen Generasjon Identitet, som er ungdomsfløyen til Identitærbevegelsen. Bevegelsen, som er ledet av den omstridte østerrikeren Martin Sellner, har i en årrekke avvist at de er nynazister eller rasister, men Rasmussen var i tenårene medlem av nynazist-gruppa Vigrid i Norge. «Mine feilsteg som ungdom er et tilbakelagt kapittel av mitt liv som jeg har tatt grundig avstand fra, både i ord og handling», skriv...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.