Finske husholdninger varsles om mulige strømkutt i vinter

FORBEREDER FINNENE PÅ FIMBUL: Den finske strømnettoperatøren Fingrid legger ikke fingrene imellom i sin nye rapport om hvor usikker strømtilgangen blir til vinteren:

Selv om landet er ventet å starte en ny kjernekraftreaktor i høst, gjør krigen i Europa og de ekstreme tilstandene på energimarkedene at finske husholdninger rett og slett må forberede seg på tidvise strømkutt. Overstiger forbruket det som er tilgjengelig, er planen at nettverkets lokale distributører kopler ut deler av nettet i to-timers-intervaller, varsler selskapet. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.