Filter tar valgomat med bompengepartiet: Se hva Oslo-toppen i FNB mener om boligpolitikk og skole

Takket være måten vi skattlegger bilbruk i byene på i dette landet, står norske fylke- og kommunestyrer i fare for å få et betydelig innslag av et helt nytt parti etter høstens valg: Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB). Om disse politikerne vet vi en ting: De er veldig imot bompenger. Når det gjelder alt det andre en folkevalgt lokalpolitiker må ta stilling til i løpet av en fireårsperiode, er FNB-erne uskrevne blad. I et forsøk på å lære dem bedre å kjenne har Filter Nyheter dermed oppfordret FNB-topper i forskjellige deler av landet om å avsløre hva de personlig svarer i NRKs valgomat. Tidligere har vi hørt fra Frode Myrhol i Stavanger, og i dag har vi kommet til Bjørn Revil (52), adjunkten som topper valglista for FNB i Oslo. Han ber oss presisere at dette er hans personlige oppfatninger og ikke nødvendigvis i samsvar med det FNB som parti vil falle ned på når de (en gang etter valget) samles for å vedta et partiprogram. Revil er særlig opptatt av å ikke «legge føringer» i betente rikspolitiske spørsmål og nekter dermed å flagge synspunkter på blant annet rovdyrpolitikk og innvandringspolitikk. Ingen A4-politiker dette, med andre ord.

01: Det rødgrønne byrådet gjør en god jobb og må få fort­sette.

– Helt uenig. Synes ikke de gjør noen god jobb.

02: Eien­doms­skat­ten på boliger i Oslo må avvikles.

– Det bør egentlig det – på sikt. Jeg svarer «litt enig».

03: Opptak til videre­gå­ende skole må bestem­mes av mer enn elevenes karak­te­...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.