Filter tar valgomat med bompengepartiet: Dette mener Stavanger-toppen om EU, innvandring og ulv

Frode Myrhol er politisk leder i FNB sentralt og toppkandidat i Stavanger.

Takket være måten vi skattlegger bilbruk i byene på i dette landet, står norske fylke- og kommunestyrer i fare for å få et betydelig innslag av et helt nytt parti etter høstens valg: Folkeaksjonen nei til bompenger (FNB). Om disse politikerne vet vi en ting: De er veldig imot bompenger. Når det gjelder alt det andre en folkevalgt lokalpolitiker må ta stilling til i løpet av en fireårsperiode, er FNB-erne uskrevne blad. I et forsøk på å lære dem bedre å kjenne som politikere har Filter Nyheter dermed oppfordret FNB-topper i forskjellige deler av landet om å avsløre hva de personlig svarer i NRKs valgomat. Det var det ikke alle som ville, men blant dem som tok utfordringen var Frode Myrhol (47), partiets listetopp i Stavanger. Her er hans svar:

01: Stav­an­ger bør fjerne eien­doms­skat­ten for boliger.

– Helt enig. Å ta alt på en gang kan riktignok bli problematisk, så i vårt alternative budsjett i 2018 økte vi for eksempel bunnfradraget fra 400 000 til 500 000 kroner. Det vil folk spare cirka 10 millioner kroner på årlig.

02: Stavanger bør fjerne piggdekkavgiften.

– Definitivt. Det er ikke så ofte is på veiene i Stavanger, men når det først er det, dreier det seg gjerne om underkjølt regn. Da kan det være en sikkerhetsmessig fordel med en liten andel piggdekk som knuser opp isen. Så med en piggfri-andel like under 90 prosent er det godt nok. Målinger av svevestøv viser at vi uansett ligger over grenseverdiene bare en eller to dager i året. (Faktasjekk: NAF hevder å ha vitenskapelig belegg for at det er en fordel at noen få kjører med piggdekk når det er underkjølt regn på veien. Helsesjefen i Stavanger gikk ut med advarsel om dårlig luftkvalitet

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.