FBI: Amerikansk offiser brukte Breiviks oppskrift til å planlegge terror – hadde drapsliste over politikere på venstresida

Våpen og ammunisjon beslaglagt hos Christopher Hasson februar 2019.
«Siktede har som intensjon å drepe uskyldige sivile i en størrelsesorden man sjelden har sett maken til i dette landet». Det er den skremmende konklusjonen fra statsadvokaten i delstaten Maryland etter at FBI forrige torsdag pågrep 49 år gamle Christopher Hasson i en forstad til Washington D.C. Hasson er løytnant i den amerikanske kystvakten, og jobbet ved hovedkvarteret til den militære greinen i Washington. FBI mener offiseren har levd et dobbeltliv som høyreekstremist og var i ferd med å følge terrorinstruksjoner fra Anders Behring Breiviks manifest svært detaljert, inkludert innkjøp av drapsvåpen, utvelgelse av mål og anskaffelse av dopingpreparater. Da politiet ransaket Hassons leilighet, i en forstad til Washington D.C., fant de 15 ulike skytevåpen og mer enn tusen skudd til geværene og pistolene. Alt var blitt kjøpt i løpet av de siste to årene.

– Saumfarte Breiviks manifest

Den offisielle begrunnelsen for arrestordren i forrige uke var at Hasson misbrukte morfinpreparater samtidig som han eide våpen, men denne relativt bagatellmessige siktelsen er bare «toppen av isfjellet», ifølge statsadvokaten: «Siktede er en innenriks terrorist, fast bestemt på å begå handlinger som truer menneskeliv og er ment å påvirke myndighetenes framferd». Filter Nyheter fikk torsdag kveld tilgang til de ferske rettsdokumentene via Program on Extremism ved George Washington University. I den oppsiktsvekkende fengslingsbegjæringen bruker påtalemyndigheten mye plass på å beskrive manifestet som Anders Behring Breivik sendte ut like før 22. juli-angrepene i 2011, og etterforskerne påpeker at teksten fra Breiviks side var ment å være en oppskrift for andr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.