Falske nyheter: Nei, nederlandske Noa (17) fikk ikke aktiv dødshjelp etter voldtekt

Flere medier og nettsteder over hele verden meldte tidligere denne uka at den nederlandske 17-åringen Noa Pothoven i begynnelsen av juni mottok aktiv dødshjelp eller hjelp til assistert selvmord etter at to voldtekter hadde påført henne alvorlige traumer. Det finnes imidlertid ingen dokumentasjon på at Pothoven fikk hjelp til å dø – og hennes egne foreldre avviser påstanden. Mye tyder på at historien om 17-åringen er delvis konstruert av det omstridte selskapet Central European News, som i en årrekke har gjort seg bemerket med oppdiktet og usant innhold, skapt for spredning i sosiale medier. Også her hjemme er historien blitt […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.