EU vil ha nødintervensjon i strømmarkedet

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

VIL REFORMERE STRØM-MARKEDET: EU ser på mulighetene for å ta haste-grep mot strømkrisa og gjøre dyptgripende endringer i måten kraftmarkedet fungerer på.

De skyhøye elektrisitetsprisene har avdekket begrensinger som er innbakt i det rådende markedsdesignet, som egentlig er utviklet for helt andre omstendigheter, mener EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

En analyse av hvilke grep som kan tas for å frikople strømprisen fra gasskostnadene, og hvilke fordeler og ulemper som vil tilkomme, skal være klar allerede i oktober.

Slik skal det juridiske kunne være på plass på nyåret, skriver Euractiv.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.