EU åpnet akkurat grensene for 50 millioner ukrainere og georgiere (nyhetsbrev)

En klima-skeptiker og nøkkelperson i oljebransjens juridiske kamp mot Obamas utslippspolitikk er utnevnt til leder av den føderale miljøetaten. Ellers:

Med en lovendring som neppe kommer til å bli forbigått i stillhet av Europas innvandringskritiske populistbevegelser, har EU i dag åpnet for visumfri innreise for Ukraina og Georgias til sammen 50 millioner innbyggere. Landene har blitt lovet en mekanisme for opphevelse av visumplikten i nødstilfeller, men både Frankrike og Tyskland har ifølge Reuters vært tilbakeholdne til tross for at både Ukraina og Georgia har implementert reformer for å komme unionen i møte. Avtalen skal innebære at visumplikten raskt kan gjeninnføres av enkeltlandene ved behov.


Angela Merkel, som søker sitt tredje gjenvalg som tysk kansler neste år, kickstartet tirsdag valgkampen ved å flagge sin støtte til et nasjonalt forbud mot burka «overalt der det er juridisk mulig» og omtale fjorårets flyktningkrise som sin situasjon som verken kan eller må få gjenta seg. Merkels kristeligdemokratiske parti er utfordret fra ytre høyre, med det innvandrings- og eurokritiske Alternativ fur Deutschland i kraftig framgang. Sistnevnte har klandret Merkel personlig for drapet på en 19 år gammel student i Freiburg i oktober, etter at det i helga ble kjent at en 17 år gammel afghansk flyktning er siktet for drapet.


Dagens Næringsliv breake...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.