«Et klart blikk på samtidspolitikkens mørke hjerte»

Where the British Prime Minister and Chancellor of the Exchequer live and work.

Filter Anbefalt er redaksjonens kulturtips på vei inn i helga.


BOK: FOR DEN SOM VIL LESE om bakgrunnen til konflikten i Ukraina, forrige ukes demonstrasjoner i Kasakhstan og det autoritære regimet i Hviterussland, kommer forfatter Erika Fatlands reiseskildring fra 2017 til å holde seg aktuell lenge. I boka besøker hun alle Russlands fjorten naboland, fra Nord-Korea til Norge, og spør en rekke forskjellige mennesker hvordan det er å være nabo til den mektige staten. Hun beskriver både landenes dramatiske fortid, men også hvordan nabolandet fortsatt preger dem. Og hun beskriver Kasakhstan som landet som har klart overgangen fra sovjetrepublikk best – «noe som dessverre sier mer om nabolandene enn om Kasakhstan». «Grensen» er gitt ut av Cappelen Damm.

LANGLESNING: DEN POLITISKE RÅDGIVEREN Dominic Cummings har fått æren/skylda for resultatet i Brexit-avstemningen og det konservative partiets seier ved forrige valg, og var lenge kjent som Boris Johnsons nærmeste medarbeider. Nå er stemningen mellom de to en ganske annen: Cummings fikk sparken etter sin egen koronaskandale i 2020 og er så besatt av hevn over eks-sjefen at han sladret til pressen om at statsministeren selv deltok på fester som brøt smittereglene. Denne fyren er også – og samtidig – Storbritannias kjedeligste og mest interessante politiske skribent, ifølge journalist David Runciman, som følger bloggen Cummings driver bak en betalingsmur. «Cummings appears to have little or no filter on his thoughts, with the result that his writing offers as clea...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.