Et ekstraordinært brudd på politisk etikette – og fire andre nyheter du bør få med deg onsdag 3. august 2016

Selv ikke et spedbarn kan unnslippe Donald Trumps vrede. Dette er Harald Klungtveits vikar i et forsøk på å oppsummere resten av nyhetsbildet akkurat nå: En norsk-pakistansk 46-åring fra Fredrikstad og er 23 år gammel russer bosatt i Oslo er dømt til henholdsvis seks og sju og et halvt års fengsel for terrorvirksomhet. De to skal ha tilhørt et radikalisert miljø i Østfold og sluttet seg til IS i Syria i august 2014. 46-åringen returnerte til Norge allerede måneden etter og har forklart retten at hans intensjon var å slutte seg til Free Syrian Army, ikke IS. 23-åringen, som kom tilbake etter sju måneder, hevder han utelukkende bidro til sanitetsarbeid i landet. Oslo tingrett mener forklaringene ikke står til troende, skriver VG. I Aleppo kjemper opprørsstyrker fortsatt for å bryte regjeringsstyrkenes blokade, men holdes nede av stadig mer intens bombing fra russiske fly. Opprørerne skal ha mobilisert 10 000 soldater og en rekke selvmordsbombere, hundrevis av granatkastere og 95 tanks i det som Reuters’ kilder omtaler som «den store, episke kampen» om storbyen. I Storbritannia krymper økonomien nå mer enn noen gang siden finanskriseåret 2009. Det er klart etter at statistikk for vareproduksjonen kom mandag og tjenestesektoren i dag. Markedene har allerede priset inn at sentralbanken kutter styringsrenta til 0,1 prosent i morgen, men det er for tidlig å konkludere om Brexit-valget for seks uker siden har sendt landet inn i resesjon (forstått som to påfølgende kvartaler med sammentrekning i økonomien). Th...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.