Endelig en god nyhet for klimaaktivister: Oljefelt i regnskog legges ned

ENNE UKA KOM det for en gangs skyld en god nyhet for klimaaktivister. Ecuadorianere gikk til valgurnene og stanset oljeutvinning i et av områdene på kloden med høyest biologisk mangfold. Ukas Elendig fredag blir mindre elendig en vanlig, men først: 

UKAS RUNDE 

  • Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) synes motstanden mot vindkraft har gått for langt den siste tiden. «Fornybar energi er nærmest blitt den store synderen. Det gjør meg bekymret for hvordan dette skal gå opp. Hvis vi skal løse klima- og naturkrisen, må vi gå fra fossil til fornybar energi. Et eller annet sted må den komme fra», sier Eide. Klassekampen
  • Mattilsynet har ilagt Gustav Witzøes oppdrettsselskap Salmar et gebyr på 1,7 millioner kroner etter at selskapet ventet med å slakte fisk med store åpne sår for å redusere økonomiske tap. «Det å leve med så store sår i sjøvann, medfører store smerter. Det påfører fisken betydelig stress. Fisken lekker kroppsvæske ut av sårene og blir dehydrert. Sårene er inngangsport for nye sykdommer. Det er godt dokumentert at fisken opplever smerte. Dette er veldig dårlig dyrevelferd», sier Mattilsynets avdelingssjef i Namsos, John B. FalchNRK
  • MDG vil stanse all cruisetrafikk til Oslo. «Det blir helt slutt på cruiseskip i Oslo dersom MDG...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.