Du kan si mye om Filippinenes president Rodrigo Duderte, men han er ikke i overkant opptatt av diplomatisk kutyme. Ellers:

Ting, særlig matvarer, blir dyrere her til lands. Og nå går det fort - fortere enn Norges Bank hadde ventet, viste det seg da Statistisk Sentralbyrå offentliggjorde konsumprisindeksen for juli i dag. Noe kan skyldes sesongvariasjoner, men markedsaktører enes om at utsiktene for rentekutt neste måned er ytterligere svekket, ifølge DN.

Det er lite håp å spore for norsk oljenæring i OPECs augustrapport, som ifølge Bloomberg spår fallende global etterspørsel etter bensin mens Saudi-Arabia og andre OPEC-land fortsetter å produsere olje i høyt tempo. Oljeprisen, som gradvis styrket seg i første halvår og nådde 50 dollar fatet i juni, er nå igjen under 40 dollar.

På tross av gammelt fiendskap har Russland og Tyrkia gått inn for å nullstille sin anstrengte relasjon - under et år etter at tyrkisk luftvern skjøt ned et russisk jagerfly på oppdrag i Syria. President Recep Tayyip Erdoğan, desillusjonert over Vesten etter kuppforsøket tidligere i sommer, omtaler Vladimir Putin nå som en «kjær venn» og restarter flere samarbeidsprosjekter med russerne. Samtidig sier Tyrkias utenriksminister at EUs kritiske holdning til regimet er en «stor feil».