En diplomatisk son-of-a-b*** og andre nyheter du bør få med deg i dag, 10. august

Du kan si mye om Filippinenes president Rodrigo Duderte, men han er ikke i overkant opptatt av diplomatisk kutyme. Ellers: Ting, særlig matvarer, blir dyrere her til lands. Og nå går det fort - fortere enn Norges Bank hadde ventet, viste det seg da Statistisk Sentralbyrå offentliggjorde konsumprisindeksen for juli i dag. Noe kan skyldes sesongvariasjoner, men markedsaktører enes om at utsiktene for rentekutt neste måned er ytterligere svekket, ifølge DN. Det er lite håp å spore for norsk oljenæring i OPECs augustrapport, som ifølge Bloomberg spår fallende global etterspørsel etter bensin mens Saudi-Arabia og andre OPEC-land fortsetter å produsere olje i høyt tempo. Oljeprisen, som gradvis styrket seg i første halvår og nådde 50 dollar fatet i juni, er nå igjen under 40 dollar. På tross av gammelt fiendskap har Russland og Tyrkia gått inn for å nullstille sin anstrengte relasjon - under et år etter at tyrkisk luftvern skjøt ned et russisk jagerfly på oppdrag i Syria. President Recep Tayyip Erdoğan, desillusjonert over Vesten etter kuppforsøket tidligere i sommer, omtaler Vladimir Putin nå som en «kjær venn» og restarter flere samarbeidsprosjekter med russerne. Samtidig sier Tyrkias utenriksminister at EUs kritiske holdning til regimet er en «stor feil». Donald Trump mener seg feiltolket og at det er medienes...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.