Elendig fredag: Ledelsen som beriket seg på batteri-fiasko diskrediterer det grønne skiftet

Freyr-CEO Tom Einar Jensen. Foto: Freyr

DET OPPSIKTSVEKKENDE VED batteriselskapet Freyrs fall er ikke fallet i seg selv, men at det har skjedd parallelt med at ledelse og styre har beriket seg. Ukas hovedsak handler om skamløshet i det grønne skiftet, men først: 

UKAS RUNDE

  • 200 forskere har skrevet under på et brev der de ber statsminister Jonas Gahr Støre om å sette en sluttdato for norsk oljevirksomhet. «Dette er et brev fra forskere der mange jobber daglig med klimaet. Norge har et stort ansvar her. Hver enkelt forsker har ikke bare skrevet under, men satt ord på sin motivasjon for å be regjeringen sette en sluttdato for olje- og gassutvinning», sier initiativtaker og klimaforsker Karen O’ Brien. Støre avviser imidlertid en sluttdato. VG
  • MDG tar til orde for å stenge de fire mest utslippsintensive oljefeltene. Ula, Brage, Draugen og Statfjord står bare for 2,2 prosent av produksjonen på norsk sokkel, men over 10 prosent av utslippene. Til sammen har de årlige utslipp på 1,2 millioner tonn CO2, 40 prosent mer enn det elektrifiseringen av Melkøya skal spare. «Å stenge ned noen ineffektive felt må være et like aktuelt klimatiltak å diskutere, som alle andre. Til nå har det vært totalt fraværende fra regjeringens planer, mens de er åpne for store grep i både transportsektoren, landbruket og annen industri», sier nestleder i MDG, Ingrid Liland

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.