Elendig fredag (abo) – skattejakt på havets bunn

«Når Norge og Europa nå for alvor går inn i fornybaralderen, skal Nordsjøen bli springbrettet for et nytt industrieventyr som ikke minst blir viktig etter koronakrisen.» 
Jonas Gahr Støre til E24 i fjor Filters klimanyhetsbrev får du hver fredag klokka 11 fordi du abonnerer på Filter. Hvis du ikke får dette nyhetsbrevet på epost, ta kontakt med Filters kundeservice! SOLBERG-REGJERINGEN HAR satt i gang en konsekvensutredning av mineralutvinning på havbunnen på norsk sokkel. Satsingen er logisk, sett i lys av et enormt mineralkrevende grønt skifte. Men stadig flere stiller spørsmål om hvor grønt det egentlig blir. Og hva mener vår kommende statsminister om saken? Mer om det i ukas nyhetsbrev, men først:

UKAS RUNDE

  • I løpet av den første uka i oktober er det satt en rekke nye varmerekorder. I Iran ble det målt 46C, i Marokko 43,5C og i Kina 32,3C. Sør-Korea tangerte sin oktoberrekord med 32.3C.
  • En oljerørledning har muligens sluppet ut over 600 000 liter olje i Stillehavet utenfor Los Angeles. Myndighetene i California har funnet en 30 cm rift i rørledningen. Man mistenker at lekkasjen skyldes et skipsanker som har hektet seg...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.