Elendig fredag (abo) – hva skjer med energikrisa?

– The 2020s are going to be the decade wherein the world's ambitious happy-talk far-away climate targets slowly collide with political reality & it's going to be real, real ugly, like the Titanic grinding into that iceberg. Klimajournalist David Roberts på Twitter Filters klimanyhetsbrev får du hver fredag klokka 11 fordi du abonnerer på Filter. Hvis du ikke får dette nyhetsbrevet på epost, ta kontakt med Filters kundeservice! PÅ ONSDAG GIKK YARA-SJEFEN ut med bekymring for verdens matsikkerhet(!) – det er nemlig mangel på kunstgjødsel, og bakgrunnen er den pågående energikrisen. I ukas nyhetsbrev ser vi på energikrisens årsaker og mulige konsekvenser for europeisk energi- og klimapolitikk. Men først:

UKAS RUNDE:

  • Forskere har oppdaget en råk på 3000 kvadratkilometer i Arktis’ eldste og tykkeste havis. Råken ligger nord for Ellesmereøya i Canada, og forskere omtaler den som nok et tegn på de raske endringene som pågår i Arktis.
  • Dagbladet radbrekker Støre-regjeringens naturpolitikk på lederplass og skriver at regjeringen er mer opptatt av å utnytte naturen enn å verne om den. Avisen skriver at næringsinteresser prioriteres konsekvent, i veiutbygging, arealplanlegging, skogvern og rovdyrpolitikk, og mener Jonas Gahr Støres løfter om natur som «en ramme...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.