En gang var han selve motsatsen til de stygge og slemme - nå er Clint Eastwood ute av skapet som Trump-tilhenger. Ellers:

Fredagens frikjennelse fra Justisdepartementets lovavdeling har ikke brakt næringsministerens Statkraft-sak ut av verden. Leder av kontrollkomiteen på Stortinget, Martin Kolberg, sier til NTB i dag at han ønsker et nytt møte i komiteen om Monica Mælands utnevnelse av eks-kollega Thorhild Widvey som styreleder i selskapet. SMS-korrespondanse mellom de to som ble offentliggjort fredag viser at det var avtalt spill at Widvey skulle få vervet, mener Kolberg.

Jeremy Corbyns gjenvalg som Labour-leder i Storbitannia ble med ett mer sannsynlig. Retten har avgjort at partiet ikke har anledning til å nekte 130 000 nyinnmeldte å stemme ved ledervalget som starter 22. august, skriver The Telegraph.

Det er unntakstilstand i Skopje i Makedonia etter helgens ekstremvær, som førte til oversvømmelser og enorme ødeleggelser. 21 mennesker skal ha mistet livet, deriblant flere barn. I Mexico har en tropisk storm ført til rasulykker flere steder i landet og til sammen krevd 38 menneskeliv.