Ekstremvær, sykehusbombe og keiserlig abdikasjon: Nyhetsbrev mandag 08. august

En gang var han selve motsatsen til de stygge og slemme - nå er Clint Eastwood ute av skapet som Trump-tilhenger. Ellers: Fredagens frikjennelse fra Justisdepartementets lovavdeling har ikke brakt næringsministerens Statkraft-sak ut av verden. Leder av kontrollkomiteen på Stortinget, Martin Kolberg, sier til NTB i dag at han ønsker et nytt møte i komiteen om Monica Mælands utnevnelse av eks-kollega Thorhild Widvey som styreleder i selskapet. SMS-korrespondanse mellom de to som ble offentliggjort fredag viser at det var avtalt spill at Widvey skulle få vervet, mener Kolberg. Jeremy Corbyns gjenvalg som Labour-leder i Storbitannia ble med ett mer sannsynlig. Retten har avgjort at partiet ikke har anledning til å nekte 130 000 nyinnmeldte å stemme ved ledervalget som starter 22. august, skriver The Telegraph. Det er unntakstilstand i Skopje i Makedonia etter helgens ekstremvær, som førte til oversvømmelser og enorme ødeleggelser. 21 mennesker skal ha mistet livet, deriblant flere barn. I Mexico har en tropisk storm ført til rasulykker flere steder i landet og til sammen krevd 38 menneskeliv. En bombe har drept 53 og skadd dusinvis på et sykehus i den pak...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.