Ekstreme temperaturavvik i Nord-Atlanteren vekker bekymring

GRAFEN SOM VISER viser gjennomsnittlig temperaturavvik i Nord-Atlanteren er foruroligende. Den siste målingen viser at den gjennomsnittlige temperaturen i området er en grad varmere enn normalen, et avvik nesten dobbelt så stort som det nest største. Hva er det egentlig som skjer? Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE 

  • Klimastiftelsen Zero mener fremdeles Norge er i stand til nå klimamålene sine gjennom en «kraftfull, helhetlig og akselerert klimapolitikk». Det kommer fram i Zerorapporten 2023. Zero anslår virkemidlene de foreslår til å ha en prislapp på omtrent 4,2 milliarder i 2024 og 12 milliarder i 2030. Zero
  • En ny rapport konkluderer med at olje- og gasselskapers mål om netto nullutslipp i stor grad er meningsløse. Rapporten, som kommer fra Energy and Climate Intelligence Unit og Oxford University, skriver at de fleste målene ikke dekker såkalte «scope 3-utslipp» som inkluderer bruken av selskapets produkter, den største kilden til utslipp for olje- og gasselskaper. Reuters
  • Ifølge estimater fra Eurostat økte utslipp fra forbrenning av fossilt brensel for energibruk i EU med nesten 2,4 gigatonn i 2022. Dette er en nedgang på 2,8 prosent sammenlignet med året i forveien.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.