Eirik (27): – Jeg er ingen ond nazist. PST og politiet har terrorisert meg

Foto: Privat / Expo

Filter Nyheter har over lengre tid kartlagt nær 30 av nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen». Mens Politiets sikkerhetstjeneste følger miljøet svært tett i 2017, og er bekymret for økt aktivitet, rekruttering av unge medlemmer, våpeninteresse og bånd til voldelige ekstremister i Sverige - mener aktivistene seg utsatt for politisk forfølgelse fra politiet og «hets» fra journalister. Les også:

27 år gamle Eirik Sigel  fra Sandnes er stolt medlem av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Han har vært sentral i avdelingen på Vestlandet, «Rede 3», i flere år, har deltatt i demonstrasjoner i Sverige og distribuert propaganda i Rogaland. Han ville forblitt anonym utad om det var opp til ham selv, men har likevel valgt å uttale seg til Filter Nyheter, for å nyansere bildet av egen aktivisme og unngå å bli stemplet som «ond nazist».

– Mediene har svartmalt oss veldig. Ja, det er enkelte personer som har mye dritt i sin fortid som ødelegger for alle andre. Men det er også et flertall av gode mennesker som ikke ønsker noen noe vondt, sier Sigel.

27-åringen forteller at han sliter med rehabilitering av en vond rygg, og at han derfor ikke har vært så aktiv det siste året.

–Jeg er nasjonalsosialist og støtter Den nordiske motstandsbevegelsen fullt ut. Jeg har ingen betydelig rolle akkurat nå, og  satser mer på enn alt annet på å bli frisk, men mitt engasjement og troen på bevegelsen er like...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.