«Dødens vei», Judas-stempel og kolossal ødeleggelse: Slik reagerer de på Hareides venstredreining

Krf-leder Knut Arild Hareide.

Jo, det er altså sant: Under talen til landsstyremøtet i eget parti fredag, gikk Krf-leder Knut Arild Hareide inn for å samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet heller enn å opprettholde støtten til - eller gå inn i - det borgerlige regjeringsprosjektet. Det har selvsagt ikke manglet på reaksjoner - noe litt heftigere enn andre. Mandag kan det virke som om alt fra 90-åringer til ansatte i Horten kommune har uttalt seg om saken (noe som for så vidt medfører riktighet). Mistet oversikten? Fortvil ikke, vi har samlet de fleste reaksjonene for deg:

«Det ultimate forræderi»

Frp-politiker Mazyar Keshvari gikk kanskje lengst, det vil si til Bibelen: «Han forrådte altså Jesus med et kyss. Derfor er uttrykket «judaskyss» et uttrykk vi fortsatt i dag bruker om det ultimate forræderi», skrev han på Facebook, fulgt av en lenke til en artikkel om de hemmelige møtene mellom Hareide og Ap-leder Jonas Gahr Støre. [caption id="attachment_4072" align="alignnone" width="300"] Mayzar Keshvari.[/caption]

«Betydelig venstredreining»

Frp-leder og finansminister Siv Jensen uttalte at hun tok Hareides ønske om et Ap-, Sp- og Krf-samarbeid «til etterretning», samtidig som hun kom med en advarsel om at dette ville «innebære en betydelig venstredreining av norsk politikk, der SV gis en avgjørende rolle»: - Jeg har respekt for Krfs interne prosesser, men mener Frp og Krf har et felles verdigrunnlag og mange felles synspunkter i blant annet familiepolitikken, synet på velferdssamfunnet og ikke minst...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.