DNM-nazister troppet opp i stor koronademo i Stockholm

Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer – REKRUTTERER SINTE KORONADEMONSTRANTER: Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) hadde mobilisert i forkant av lørdagens store korona-demonstrasjon i Stockholm. Ifølge Expo stilte DNM med den største gruppen så langt, i det som er et langvarig forsøk fra nynazistene på å utnytte bredere anti-statlige strømninger og konspirasjonsteorier under pandemien til rekruttering. Rundt 30 mørkkledde DNM-nazister troppet opp med egne bannere, delte ut løpesedler og ropte tilpassede slagord blant de svenske tiltaksmotstanderne. I tillegg deltok flere personer fra det høyreekstreme Nätverket og folk fra Det fria Sverige og Alternativ for Sverige. Det samme gjorde […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.