Frp er skeptisk: Dette vet vi om Steve Bannons forsøk på å samle europeiske populister

Steve Bannons «The movement» vil organisere ytre høyre-siden i europeisk politikk.

Donald Trumps tidligere sjefstrateg, den omstridte Breitbart-bossen og ytre høyre-ideologen Steve Bannon (64), har etter sortien fra Det hvite hus lagt sin elsk på innvandringskritiske høyresidepartier i Europa. For en drøy uke siden ble det kjent at Bannon vil etablere en Brussel-basert paraplyorganisasjon for disse partiene under navnet «The Movement». Organisasjonen skal fungere som en felles tenketank, et rådgivende organ og en ressursbase for partiene som velger å tilslutte seg. Planen er at «The Movement» skal kunne formulere lovforslag, gjennomføre spørreundersøkelser og tilby ekspertise på for eksempel målrettede budskap til utvalgte grupper i sosiale medier. Det kortsiktige målet er å kapre én tredel av plassene i EU-parlamentet ved valget neste mai, slik at partiene kan konstituere en høyreorientert «supergruppe». I tillegg til å snakke med den avgåtte britiske utenriksministeren Boris Johnson, skal Bannon allerede ha vært i kontakt med sentrale ytre høyre-politikere og statsledere som Viktor Orban (ungarske Fidesz) , Nigel Farage (britiske UKIP), Alice Weidel (Alternativ for Tyskland) og Marine Le Pen (franske Nasjonal samling, som fikk besøk av Bannon under landsmøtet i mars). Under Donald Trumps besøk til Storbritannia i midten av juli, holdt Bannon - i samarbeid med tidligere Breitbart-redaktør Raheem Kassam - hoff ved det femstjernes Mayfair-hotellet i London sentrum, der de tok imot en lang rekke gjester fra ulike ytre høyre-konstellasjoner i Europa. [caption id="attachment_3742" align="alignnone" width="1000"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.