Dette skjedde mens du sov: WHO ber om utsatt julefeiring, regjeringspartiene mister oppslutning


God morgen. Det er tirsdag 21. desember, og dette er noe av det som skjedde mens du sov:

«DET ER BEDRE å kansellere en fest enn å kansellere et liv». Derfor bør folk nå vurdere å utsette julens sammenkomster for å redusere antallet smittede, innlagte og døde, var budskapet til Verdens helseorganisasjon på en pressekonferanse i går kveld. Organisasjonens sjefsforsker Soumya Swaminathan advarer mot å anta at omikron er en mildere variant av koronaviruset, og sier alle verdens helsevesen vil oppleve å komme under press. I USA utgjør nå omikronviruset 73 prosent av alle tilfeller. Foreløpige resultater fra en studie i London tyder på at smittefaren er fem ganger høyere, men at omikron ikke gir mindre alvorlig sykdomsforløp enn deltavarianten. I Norge er det synkende smittetrend, og Nakstad mener tiltakene som er innført har hatt effekt. Det er dessuten en signifikant øking i antallet nysatte førstegangsdoser. The Guardian / Reuters / VG / Aftenposten

OPPSLUTNINGEN OM regjeringspartiene faller kraftig, ifølge spørreundersøkelse av Ipsos og Dagbladet. SV, Venstre og Frp går mest fram. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.